Dnes máme venku po dlouhé době hezky a tak je správný čas přidat další recept na malé, zdravé osvěžení! Touhle zmrzlinou, jejíž výroba trvá asi 5 minut se klidně a bez obav nacpávejte večer před televizí :-)
Ingredience
Pracovní postup
Připravíme si všechny ingredience (viz. obr. 3). Odvážíme si 60 gramů proteinu a vložíme do misky (viz. obr. 4), přidáme 1/2 čl. vanilkového extraktu (viz. obr. 5). Přidáme cca 1/3 polévkové lžíce arašídového másla (viz. obr. 6), 1/4 čl. xanthanové gumy (viz. obr. 7). Vše smícháme dohromady pomocí mixéru (viz. obr. 8).
Potom už jen promixovanou hmotu nalij do libivolných skleniček, nebo formiček (viz. obr. 7) a strč cca na 2 hodiny do mrazáku.
Po vytažení zmrzliny z mrazáku doporučujeme nechat asi 10 minut změknout, ozdobíme třeba ořechy, hořkou čokoládou, fantazii se meze nekladou.
Tip: Xanthanovou gumu není nutně třeba přidávat, udělá jen zmrzlinu hustší.
Tip 2: Určitě jste si všimli, že na fotkách máme více než 1/3 lžíce arašídového másla. Ano máme celou lžíci, ale zmrzlina byla příliš arašídová, při druhém pokusu s 1/3 lžíce byla mnohem lepší, to už jsme ale nefotili :-)

![]() |
Skvělé letní osvěžení! |
Ingredience
- 60 gramů Elite Performance Whey Protein vanilka
- 200 ml mléka
- 1/3 polévkové lžíce arašídového másla
- 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1/4 čajové lžičky xanthanové gumy
Pracovní postup
Připravíme si všechny ingredience (viz. obr. 3). Odvážíme si 60 gramů proteinu a vložíme do misky (viz. obr. 4), přidáme 1/2 čl. vanilkového extraktu (viz. obr. 5). Přidáme cca 1/3 polévkové lžíce arašídového másla (viz. obr. 6), 1/4 čl. xanthanové gumy (viz. obr. 7). Vše smícháme dohromady pomocí mixéru (viz. obr. 8).
Potom už jen promixovanou hmotu nalij do libivolných skleniček, nebo formiček (viz. obr. 7) a strč cca na 2 hodiny do mrazáku.
Po vytažení zmrzliny z mrazáku doporučujeme nechat asi 10 minut změknout, ozdobíme třeba ořechy, hořkou čokoládou, fantazii se meze nekladou.
Tip: Xanthanovou gumu není nutně třeba přidávat, udělá jen zmrzlinu hustší.
Tip 2: Určitě jste si všimli, že na fotkách máme více než 1/3 lžíce arašídového másla. Ano máme celou lžíci, ale zmrzlina byla příliš arašídová, při druhém pokusu s 1/3 lžíce byla mnohem lepší, to už jsme ale nefotili :-)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
PS: byla moc dobrá :-)
Nutriční hodnoty níže:

Máte vlastní recept stavějící na proteinu? Podělte se s námi do e-mailu info@czechvirus.cz a získejte 15% slevu na náš nekompromisní protein!
Zdravím, recept vypadá velmi dobře. Rád bych Vám také doporučil i náš recept na KOKOSOVÉ MUFFINY S COCONELOU jsou opravdu výborné. Na webu najdete velmi mnoho dalších receptů a mimo jiné i samotnou slevu na celkový nákup u značky CzechVirus :)
OdpovědětVymazat