Malá inspirace, jak využít náš Elite Performance Whey Protein jinak, než v potréninkovém nápoji. Recept i postup je velmi jednoduchý, zvládl to i Ondra s přítelkyní - ani jeden z nich nevyniká pekařským uměním :-) Příprava trvá cca 5 minut, samotné pečení 20 minut, tudíž je to i velmi rychlé a nutričně bohaté!
Ingredience
Pracovní postup
Připravíme si všechny ingredience (viz. obr. 1). Odvážíme si 40 gramů proteinu a vložíme do misky (viz. obr. 2), oddělíme si žloutky od bílků, do misky s proteinem vložíme 3 žloutky (viz. obr. 3). Přimícháme 6 čajových lžiček mandlového mléka (viz. obr. 4). Vaječné bílky si dáme do druhé nádoby, přidáme špetku soli a vyšleháme z nich sníh (viz. obr. 5). Vyšleháme i směs proteinu, žloutku a mléka tak, aby v ní nebyly hrudky (viz. obr. 6).
Obě hmoty vložíme do větší nádoby a důkladně smícháme dohromady (viz. obr. 7). Oddělíme si cca 1/3 hmoty do první misky, do které nasypeme cca 2 lžičky holandského kakaa a promícháme (viz. obr. 8, obr. 9). Nyní použijte libovolnou formu a prokládejte vanilkovou hmotu s čokoládovou tak, aby vytvořila pěkný mramorový vzor (viz. obr. 10, obr. 11).
Do trouby předehřáté na 180°C vložíme formu a pečeme 18-22 minut - záleží na velikosti formy. Já jsem použil malé formičky, stačilo mi tedy 18 minut, pokud použijete klasickou bábovkovou formu, hmota těsta bude větší a k propečení bude třeba 22 minut.
Tip: Při pečení dávejte do trouby i hrnek s vodou (viz. obr. 12). Efekt bude ten, že vzduch v troubě nebude tak suchý a bábovka bude krásně vláčná a nepopraská Vám.
Ozdobit můžeme nízkokalorickou čokoládou, ovocem, ořechy, případně domácí marmeládou.
![]() |
Chutná a zdravá proteinová bábovka |
Ingredience
- 40 gramů Elite Performance Whey Protein vanilka
- 3 vejce
- 2 čajové lžičky holandského kakaa
- 20 ml (6 čajových lžiček) mandlového mléka
- Špetka prášku do pečiva
- Špetka soli
- Špetka skořice
Pracovní postup
Připravíme si všechny ingredience (viz. obr. 1). Odvážíme si 40 gramů proteinu a vložíme do misky (viz. obr. 2), oddělíme si žloutky od bílků, do misky s proteinem vložíme 3 žloutky (viz. obr. 3). Přimícháme 6 čajových lžiček mandlového mléka (viz. obr. 4). Vaječné bílky si dáme do druhé nádoby, přidáme špetku soli a vyšleháme z nich sníh (viz. obr. 5). Vyšleháme i směs proteinu, žloutku a mléka tak, aby v ní nebyly hrudky (viz. obr. 6).
Obě hmoty vložíme do větší nádoby a důkladně smícháme dohromady (viz. obr. 7). Oddělíme si cca 1/3 hmoty do první misky, do které nasypeme cca 2 lžičky holandského kakaa a promícháme (viz. obr. 8, obr. 9). Nyní použijte libovolnou formu a prokládejte vanilkovou hmotu s čokoládovou tak, aby vytvořila pěkný mramorový vzor (viz. obr. 10, obr. 11).
Do trouby předehřáté na 180°C vložíme formu a pečeme 18-22 minut - záleží na velikosti formy. Já jsem použil malé formičky, stačilo mi tedy 18 minut, pokud použijete klasickou bábovkovou formu, hmota těsta bude větší a k propečení bude třeba 22 minut.
Tip: Při pečení dávejte do trouby i hrnek s vodou (viz. obr. 12). Efekt bude ten, že vzduch v troubě nebude tak suchý a bábovka bude krásně vláčná a nepopraská Vám.
Ozdobit můžeme nízkokalorickou čokoládou, ovocem, ořechy, případně domácí marmeládou.
Nutriční hodnoty
447 kcal
55 gramů bílkovin
6 gramů sacharidů
19 gramů tuků
Máte vlastní recept stavějící na proteinu? Podělte se s námi do e-mailu info@czechvirus.cz a získejte 15% slevu na náš nekompromisní protein!
Velmi pěkný recept, co se týče produktů značky CzechVirus, tak je to naprostá bomba. Sice cena trošku větší ale od toho se odvíjí nekompromisní kvalita.
OdpovědětVymazatDoporučuji přečíst i článek - dost se tam dozvíte CzechVirus článek